Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

«Να αντικατασταθεί το “Aqua Maria”»

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, εκφράζουν από κοινού οι δήμαρχοι Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, και Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπος Μακρής. Με επιστολή τους προς τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Χάρη Παμπούκη, καθώς και στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής, Νίκο Σηφουνάκη, και το γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη, ζητούν την αντικατάσταση του πλοίου που εκτελεί το δρομολόγιο από τα νησιά προς το Λαύριο και την Καβάλα, εξ αιτίας των σημαντικών - όπως αναφέρουν - καθυστερήσεων και την παλαιότητας του πλοίου.

«Για άλλη μια φορά οι ελπίδες που έδωσαν οι ιθύνοντες στους Λημνιούς και Αγιοστρατίτες για βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας, ιδίως με την Αττική αλλά και τη βόρεια Ελλάδα, αποδείχθηκαν ψεύτικες», αναφέρουν στην επιστολή τους οι δύο δήμαρχοι, τονίζοντας ότι ενώ «έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος η εξυπηρέτηση των επισκεπτών εξακολουθεί να γίνεται με ένα μικρό, υπέργηρο και απολύτως ακατάλληλο πλοίο, το οποίο υποτίθεται ότι εδώ και μερικούς μήνες είχε μπει προσωρινά στη γραμμή για αντικατάσταση άλλου το οποίο είχε υποστεί βλάβη».
Στη συνέχεια χαρακτηρίζουν παράνομη και καταχρηστική τη διατήρηση του συγκεκριμένου πλοίου στη γραμμή, καθώς - όπως τονίζουν - «η βλάβη αποκαταστάθηκε αλλά η κατάσταση διατηρείται ίδια παράνομα και καταχρηστικά, πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της ναυτιλιακής εταιρείας.
Το τελευταίο διάστημα το πλοίο “Aqua Maria” σημειώνει σημαντικές καθυστερήσεις στο δρομολόγιο Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος - Καβάλα, για το λόγο αυτό επιβάλλεται η άμεση αντικατάστασή του στη βασική γραμμή εξυπηρέτησης των νησιών μας.».

Δε λαμβάνουν υπόψη τον πρωθυπουργό!

Οι δύο δήμαρχοι κάνουν λόγο για υποσχέσεις «που δόθηκαν μέχρι σήμερα και δεν έχουν τηρηθεί. Η δέσμευση του πρωθυπουργού, σημειώνουν, κατά την επίσκεψή του στη Λήμνο στις 8 Οκτωβρίου 2010, δε λαμβάνεται υπόψη από αυτούς που αποφασίζουν για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών μας.
Τέλος, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, «καθαρή και σαφή ενημέρωσή μας για την κατάσταση, τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας και καθορισμό άμεσα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Υπενθυμίζοντας ότι η μέριμνα για τη νησιωτικότητα αποτελεί συνταγματική πρόβλεψη, περιμένουμε άμεσα την απάντησή σας.».



www.emprosnet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου