Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ακτοπλοΐα: «Τρικυμία» στις γραμμές Β.Α. Αιγαίου

Τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του Βορείου Ανατολικού Αιγαίου αναμένεται να απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ΣΑΣ σε συνέχεια των «φραστικών πυρών» που αντάλλαξαν τις προηγούμενες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου Δημήτρης Χαλκιώτης και ο κ. Γιάννης Αβραντίνης διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ η οποία καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των συγκοινωνιακών αναγκών στην περιοχή.


Η θέση της ΝΕΛ
Η ακτοπλοϊκή εταιρεία ουσιαστικά εγκαλεί τους αρμόδιους ότι δημιουργούν προσκόμματα στη δραστηριότητα της μη εγκρίνοντας έγκαιρα αιτήσεις σχετικές με την δρομολόγηση πλοίων. Ο κ. Χαλκιώτης ανταπαντά ότι η ΝΕΛ δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που η ίδια έχει αναλάβει έναντι της πολιτείας.
Οι συνεχείς αλλαγές στις δρομολογήσεις πλοίων από τη ΝΕΛ έχει προκαλέσει σημαντική αναστάτωση στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις σύμφωνα με τον κ. Χαλκιώτη, γεγονός που αναμένεται να εκφραστεί και στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ ειδικά από εκπροσώπους τοπικών φορέων της Λήμνου με τους οποίους συναντήθηκε χθες ο κ. Χαλκιώτης.
Οι φορείς της Λήμνου υποστηρίζουν ότι το πλοίο «Ακουα Μαρία» που έχει δρομολογήσει η ΝΕΛ στη θέση του «Ταξιάρχης» δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω μεγέθους στις ανάγκες του νησιού.
Η ΝΕΛ από την πλευρά της υποστηρίζει ότι τα προβλήματα στις συνδέσεις οφείλονται στην άρνηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου να δεχθεί τις προτάσεις της και στη μη συνεδρίαση του ΣΑΣ για να συζητηθούν.
Τέλος ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή και η πρώην υφυπουργός και βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή, ζητώντας να πληροφορηθεί γιατί μέχρι τώρα η εταιρεία δεν έχει υλοποιήσει τη συμφωνία για ελεύθερη δρομολόγηση του πλοίου στη γραμμή «Καβάλα - Λήμνο- Μυτιλήνη -Χίο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου