Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Οι Λημνοί κλιμακώνουν τον αγώνα τους για καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου με την σύμφωνη γνώμη των περιφερειακών συμβούλων και των τοπικών φορέων, αποφάσισε την συνέχιση και κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα της Λήμνου, για καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Λήμνου, κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, αποφασίστηκε ο αγώνας της Λήμνου να κλιμακωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες αρχίζοντας με συναντήσεις στην Αθήνα με τους αρμόδιους υπουργούς και τα πολιτικά κόμματα, ενώ παράλληλα θα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Λήμνο. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε στη συνέχεια την Επιτροπή του Δήμου και των Τοπικών φορέων,συνεκτιμώντας τις εξελίξεις,να προχωρήσει σε περαιτέρω αποφασιστικές κινήσεις κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τόσο στο νησί όσο και στην Αθήνα περιλαμβανομένων των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας αλλά και του κλεισίματος των υπηρεσιών.
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Ηρακλής Βερβέρης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Σάββας Βαρελτζής, ο Αντιδήμαρχος Λήμνου, κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης, το μέλος του Επιμελητηρίου Λέσβου – Λήμνου, κ. Ιάκωβος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος των αυτοκινητιστών Λήμνου, κ. Νικόλαος Ζαϊμης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων, κ. Αντώνης Καραγιάννης, θα μεταβούν στην Αθήνα όπου και θα πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων, με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου καθώς και με αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Την Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012, και την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, εκπρόσωπο της Ν.Δ. στο γραφείο του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΚΚΕ Σπύρο Χάλβατζή, τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλία Πολατίδη, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτη Κουβέλη και την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα. Ντόρα Μπακογιάννη.
Στις συναντήσεις, έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νησιού μας, κ. Νίκος Σηφουνάκης (Π.Α.Σ.Ο.Κ.), κ. Σπύρος Γαληνός (Ν.Δ.), κ. Σταύρος Σκοπελίτης (Κ.Κ.Ε.).Ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, κατά την παραμονή του στην Αθήνα θα συναντηθεί με Λημνιούς που κατοικούν στην πρωτεύουσα και στηρίζουν τη Λήμνο σε κάθε βήμα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου