Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

«Ακτίνα φωτός», αλλά οι Λημνιοί συνεχίζουν

Θετική εξέλιξη για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Λήμνου υπήρξε κατά τη διάρκεια της διακομματικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, με αντικείμενο τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις. 


Πρώτα συζητήθηκε το θέμα της Λήμνου, όπου δόθηκε κατεύθυνση να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να τροποποιηθεί η σύμβαση και να γίνει αλλαγή με πλοίο καλύτερης κατηγορίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας υφυπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, από το ΠΑΣΟΚ ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης και η βουλευτής Κατερίνα Μπατζελή και από τη Ν.Δ. ο υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Από πλευράς φορέων της Λήμνου συμμετείχαν ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσανταρλιώτης.
 Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, δήλωσε στο «Ε»: «Η προσπάθεια συνεχίζεται. Το θέμα της Λήμνου αναδείχθηκε στις πραγματικές του διαστάσεις και πιστεύουμε ότι έγινε κατανοητό ότι δεν μπορεί η Λήμνος να είναι το μοναδικό νησί που εξυπηρετείται με πλοία τέταρτης κατηγορίας. Ελπίζουμε ότι με τη συμφωνία των κομμάτων που συμμετείχαν σ’ αυτήν τη συνάντηση, ο αρμόδιος υπουργός θα προχωρήσει άμεσα είτε με νομοθετική πρωτοβουλία είτε με όποιον άλλο τρόπο κρίνεται πρόσφορος, ώστε να διασφαλιστεί το ελάχιστο αίτημα των Λημνιών για ασφαλή, αξιοπρεπή, σύγχρονη ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με τον κορμό της χώρας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρις ότου διασφαλίσουμε ότι όσα μας υπόσχονται θα γίνουν πράξη.» Σήμερα Πέμπτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής τής Ν.Δ. Σπύρος Γαληνός για καλύτερες ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις του νησιού.

Το ξανάδιωξαν…
Στη Λήμνο τώρα, με νέες και περισσότερο δυναμικές κινητοποιήσεις συνεχίζουν οι κάτοικοι τον αγώνα τους για καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Προχθές Τρίτη το βράδυ, η συμμετοχή των κατοίκων στην κινητοποίηση ήταν μεγαλύτερη και το πλοίο «Aqua Maria» που ερχόταν από Καβάλα, εμποδίστηκε για ακόμη μια φορά να δέσει στο λιμάνι της Μύρινας.
Η συγκέντρωση ήταν ακόμη πιο μαζική από τις προηγούμενες και οι συγκεντρωμένοι έδειχναν πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Εκατοντάδες κάτοικοι με τα οχήματα του Δήμου παραταγμένα στην προβλήτα του λιμανιού, δεν άφησαν το πλοίο να δέσει στο λιμάνι, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχίζονταν και σήμερα Πέμπτη, οπότε στις 6 το πρωί είχε προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση, καθώς το πλοίο αναμενόταν να φτάσει εκείνη την ώρα στο νησί.www.emprosnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου