Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
           Το Λιμεναρχείο Μύρινας ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος προγραμματίσθηκαν και υλοποιήθηκαν, από το αρμόδιο Γραφείο Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, οι κάτωθι δράσεις στην περιοχή δικαιοδοσίας μας:
        α) Την Τετάρτη 30-5-2012 στελέχη της Υπηρεσίας μας και Λ/Σ Μούδρου μετέβησαν στο Δημοτικό Σχολείο ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙΟΥ για ενημερωτική παρουσίαση και διανομή έντυπου υλικού στους μαθητές, με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, τη μείωση των ατυχημάτων και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.
        β) Την Παρασκευή 01-6-2012 στελέχη της Υπηρεσίας μας με την συνδρομή μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας διενήργησαν καθαρισμό των παραλιών ΄΄ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ΄΄ και ΄΄ΡΩΜΕΪΚΟΣ ΓΙΑΛΟΣ΄΄ στη Μύρινα. Στους μαθητές έγινε επίσης ενημερωτική παρουσίαση.
         γ) Την Κυριακή 03-6-2012 διενεργήθηκε καθαρισμός του βυθού του λιμένα Αγίου Νικολάου Μύρινας από εθελοντές αυτοδύτες του καταδυτικού κέντρου ΄΄ΠΑΤΣΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ LIMNOS DINING CENTER΄΄ με τη συνδρομή στελεχών της Υπηρεσίας μας και ιδιώτη, ο οποίος διέθεσε γερανοφόρο όχημα. Από το βυθό του λιμένα ανελκύσθηκε μεγάλος αριθμός ελαστικών διαφόρων μεγεθών, τα οποία παρελήφθησαν αρμοδίως από το Δήμο Λήμνου, καθώς και μεγάλος όγκος διαφόρων απορριμμάτων.
          δ) Την Τρίτη 05-6-2012 μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου ΚΟΝΤΙΑ, στα πλαίσια της συνεργασίας τους με την HELMEPA στο πρόγραμμα ΄΄Υιοθετήστε και ’σεις μια παραλία΄΄, με τη συνδρομή στελεχών της Υπηρεσίας μας διενήργησαν καθαρισμό της παραλίας ΄΄ΔΙΑΠΟΡΙΟΥ΄΄ Λήμνου. Στους μαθητές έγινε επίσης ενημερωτική παρουσίαση και τονίστηκε η αξία της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.
           ε) Την Κυριακή 10-6-2012 έχει προγραμματισθεί  από τον Λ/Σ Μούδρου, σε συνεργασία με ανωτέρω εθελοντές αυτοδύτες, καθαρισμός του βυθού του αλιευτικού καταφυγίου Μούδρου.
             Η Υπηρεσία μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημοσίως και να συγχαρεί όλους τους συμμετέχοντες εθελοντές και ιδιαίτερα τους μαθητές, για την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και την έμπρακτη συμμετοχή στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και ευελπιστεί στην περαιτέρω συνεργασία.-
                                                    Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ Α.Α.

                               ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Λ.Σ. ΠΑΣΣΙΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ              

  ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ  ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου