Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Λιμάνια για… κρουαζιερόπλοια


Μια σημαντική επιστημονική διημερίδα για τα λιμάνια που υποδέχονται ή θα υποδεχθούν την αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού των κρουαζιερόπλοιων, θα φιλοξενήσει σε λίγες μέρες η Μυτιλήνη. Η διημερίδα, που διοργανώνουν το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου τού ΤΕΕ, έχει τίτλο «Υποδοχή και εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων σε υφιστάμενους λιμένες: έργα, υπηρεσίες, οργάνωση». Θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Απριλίου στο Επιμελητήριο Λέσβου και θα συγκεντρώσει ειδικούς επιστήμονες και εμπλεκομένους στην όλη διαδικασία της υποδοχής και εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων απ’ όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, δεδομένων των συγκυριών των τελευταίων μηνών για τη λεκάνη της Μεσογείου, με ό,τι διαδραματίστηκε στην Αίγυπτο και τις εξελίξεις που αφορούν στη Λιβύη, το θέμα των τουριστικών κρουαζιέρων αποκτά ειδική σημασία για τη χώρα μας, που παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τις μεγάλες εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού. Αναμένεται, μάλιστα, τη διημερίδα της Μυτιλήνης να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι φορέων από πολλές περιοχές που θα ήθελαν να αναπτύξουν υποδομές υποδοχής κρουαζιερόπλοιων.

Τα αναγκαία έργα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας, την Παρασκευή 15 Απριλίου το απόγευμα θα αναπτυχθεί η θεματική ενότητα «Η κρουαζιέρα στην Ελλάδα - Απαραίτητα Έργα», με προεδρείο τον Κώστα Κορδώνη, πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, και τη λέκτορα του ΕΜΠ Β. Τσουκαλά. Η εισαγωγική ομιλία θα γίνει απ’ τον τέως πρύτανη Κ. Μουτζούρη, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και τις προοπτικές της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, τα προβλήματα και τις αναγκαίες υποδομές, με εισηγήσεις απ’ το Χ. Μακριαλέα, εκπρόσωπο ναυτιλιακών εταιρειών, τον Β. Γκάζικα, διευθυντή Ναυτιλιακού Τμήματος Louis Cruises, τον Ι. Θεοχάρη, διευθυντή Έργων ΟΛΠ Α.Ε., το Δ. Αποστολόπουλο, πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, το Σ. Αζοράκο, λέκτορα ΕΜΠ, και το Θ. Γιαντσή, ερευνητή τού ΕΜΠ.
Το Σάββατο 16 Απριλίου, η δεύτερη μέρα της συνάντησης είναι αφιερωμένη στη θεματική ενότητα «Υπηρεσίες - Οργάνωση - Ασφάλεια» και περιλαμβάνει τοποθετήσεις απ’ τους κατ’ εξοχήν υπευθύνους για το θέμα, από πολλές και διαφορετικές περιοχές της χώρας.
Η επιστημονική διημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση και την εξαγωγή συμπερασμάτων για την «ιδανική» σχέση λιμανιών - κρουαζιερόπλοιων, αργά το μεσημέρι του Σαββάτου.



WWW.EMPROSNET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου