Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Μπαίνει στη θάλασσα το «Κεντέρης»

Το «Αίολος Κεντέρης», που αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 40 μιλίων την ώρα, βάζει η ΝΕΛ στη γραμμή Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη. Οι πρώτες συζητήσεις για τη δρομολόγηση του πλοίου έγιναν το χειμώνα, ωστόσο μόλις χθες ο γενικός γραμματέας Αιγαίου, Δημήτρης Χαλκιώτης, ενημέρωσε το ΣΑΣ ότι η ΝΕΛ έχει υποβάλει επισήμως αίτημα.

Το πλοίο θα δρομολογηθεί από 15 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου, δηλαδή στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Ο κ. Χαλκιώτης να σημειώσουμε πως ζήτησε στο δρομολόγιο αυτό να συμπεριληφθεί και η Σάμος.
Παράλληλα, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, του οποίου προήδρευσε ο κ. Χαλκιώτης, εγκρίθηκαν οι επαναληπτικοί διαγωνισμοί για τις άγονες γραμμές Θεσσαλονίκης - Σιγρίου - Χίου - Σάμου - Πάτμου - Καλύμνου - Κω - Ρόδου και Μυτιλήνης - Θεσσαλονίκης.
Το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη μέχρι Ρόδο με επιστροφή θα εκτελείται μία φορά την εβδομάδα και έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011. Επίσης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης εγκρίθηκε και το δρομολόγιο του οχηματαγωγού πλοίου «Αρμενιστής» από Πειραιά για Μυτιλήνη, για το οποίο ο κ. Χαλκιώτης ζήτησε να εξετάσει η εταιρεία το ενδεχόμενο επέκτασής του μέχρι τη Λήμνο.



WWW.EMPROSNET.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου